„Копнеж“ и Надежда Владимирова

На 19 септември от 18.00 часа в Музея на фотографията и съвременните визуални изкуства се открива фотоизложбата "Копнеж" на Надежда Владимирова. Експозицията ще остане в музея до 30 септември. "Родом съм от Лясковец. В момента живея в Стара Загора - представя се авторката на изложбата. - Винаги съм обичала да снимам. Не мога да кажа кой вид фотография ми е любим... По-сериозно се занимавам с фотография от три години. Снимам любителски... всеки ден. Това е моят начин да си почивам и да оставам със себе си.
Харесвам възможността да споделя миговете, в които съм затаявала дъх от красотата, с другите. Обожавам да посрещам светлината на изгряващото слънце с фотоапарата от покрива на блока. Напомня ми на изгряващата светлина, в човек, последвал копнежите на душата си. Така неочаквано се роди идеята ми за изложбата „Копнеж“.

Изложбата включва 33 кадъра с изгреви и залези над Стара Загора, които Надежда Владимирова е снимала в продължение на две години. Изложбата включва и 10 допълнителни колажа с текстове на Станчо Илиев за Любовта, Копнежите, Тъгата и Мечтите

Девизът на авторката е: „Не обичам рамките, запечатвам това, което докосне сърцето ми“.