Община Казанлък е партньор на Europ' Raid във второто издание на уникалния европейски автомобилен тур и ще посрещне 42-мата участници от 14 отбора, демонстрирайки международна солидарност и благотворителност. „Нямаме търпение да се запознаем с Казанлък и да се срещнем с хората, живеещи там. Това е отлична възможност за Europ' Raid да се представи пред Казанлък и да се запознае със забележителностите на града“, казва Бенджамин Лейдин – президент на организацията.

Във вторник, 11 август 2015 г., около 19:00, 42-та участници в Europ' Raid ще пристигнат в Казанлък, където ще прекарат една вечер, преди да поемат отново на път на следващата сутрин. Палатките на участниците ще бъдат разположени в района около стадион „Севтополис“. Те ще се срещнат с представители на местната власт, младежи и ученици от община Казанлък. Ще им бъде представена презентация на общината, ще посетят забележителности в града.

Europ' Raid е уникално приключение, културна и благотворителна акция, в която ще бъдат изминати повече от 10 000 км през 14 държави за 23 дни. Второто издание ще продължи от 1 до 23 август 2015 г., и в него ще участват 14 отбора. 42-ма млади любители на приключенията от Франция ще обиколят различни държави в Европа, като посетят градове във Франция, Италия, Словения, Хърватия, Босна и Херцеговина, Сърбия, България, Гърция, Румъния, Унгария, Полша, Германия, Чехия, Австрия. В България избраните места за посещение са Казанлък и Дупница. Участниците ще носят със себе си 2 тона образователни пособия, които ще бъдат дарени на местни училища.

Europ' Raid е първият автомобилен европейски тур, организиран за втори път от френска неправителствена организация, основана от студенти в Западна Франция. Целта е да се поставят основите на едно уникално европейско събитие, което в бъдеще да включва всички държави. Проектът е подкрепен от много местни власти и компании в Европа.