„За любовта и България“ е поетичният спектакъл на поета и писателя Йордан Пеев. Казанлъчани могат да бъдат част от вечерта, изпълнена със стихове и музика на барда от Стара Загора на 17 ноември от 17.30 часа в ЛХМ "Чудомир".

Йордан Пеев е роден в Стара Загора, завършил е българска филология в Софийския университет "Св. Климент Охридски". Работил е в различни медии и печатни издания. Днес поетът с китара има собствен бизнес, но музата не го напуска и често пътува из България, за да представя своите авторски спектакли.

Заедно с Пламен Дойнов, Георги Господинов и Бойко Пенчев създават литературен клуб. В съавторство с Пламен Дойнов издава през 1990 г. първата си книга “Сълзите на гнева“, като неговите стихотворения са обединени под заглавието “Каруцата на ветровете”. През 2014 г. издава сборник със стихове “Когато смъртта ми прогледне”. В края на 2015 г. публикува първия си роман ”Пощальонът”, както и книгата за деца и възрастни “Последният Адам”. През 2016 г. излиза от печат стихосбирката му “Стъклена кожа”. През 2017 г. излизат книгите му „Детонатор на глухарчета“ и „Любовни вертикали“.
Йордан Пеев е носител на награди и поощрения от двайсетина конкурси, между които е и „Магията Любов“в гр. Казанлък. Има участия в различни сборници и списания - алманаха “Съвременна българска поезия 2013“, ”Световен алманах поезия 2015” на Poetasdelmundo, публикации в “Литературен глас”, “Литературен свят”, “Словото” и др. Негови стихотворения са преведени на испански и английски.

Член е на Съюза на българските писатели.