"Да уловиш стрела" с Румяна НиколаЕва

„Да уловиш стрела” е първата стихосбирка на Румяна Шишкова, която е избрала да издаде под името Румяна НиколаЕва. Представянето на книгата е на 10 януари 2019 година от 17.30 часа в ЛХМ "Чудомир".

„Да уловиш стрела” или … как да разчистим облаците пред слънцето? Как да превърнем стрелите в цветя? Как да опазим живота по пътя? На тези и други въпроси поетесата ще потърси отговори и ще Ви поведе в тайните на собствената Ви душа към нови хоризонти.

Румяна Шишкова е старши учител по пиано в НУМСИ „Христина Морфова” в Стара Загора. След специализация към СУ „Климент Охридски“ защитава с отличие втора квалификационна степен. Пише рецензии и статии за пресата, има публикации в интернет сайтове, в литературни сборници. Носител е на награди от литературни конкурси, сред които са „Жената - любима и майка” - Свиленград, международен конкурс „Белоцветните вишни” - Казанлък, Четвърти национален конкурс за разказ „Ат. Липчев“ - Варна, Първи международен конкурс „Небесни меридиани“ - Бат Ям, Израел и други.

Първата ѝ стихосбирка „Да уловиш стрела” на издателство „Палмира” излиза през октомври 2017 г. Авторката е член на СНБП от ноември същата година.