На 7 юли от 18 часа в Литературно-художествен музей "Чудомир" ще бъде представена новата книга на Асен Димитров „Докато ни има – сатира в рима“. Авторът вниква в особеностите на българския битовизъм и ги представя в един тънък иронично-хумористичен стил.

А връзката му с Казанлък и "Арсенал" е повече от здрава. Песни по негови текстове изпълнява Вокална група „Ехо“ към Туристическо дружество „Орлово гнездо“. Трупата е на авторитетните 35 години. Създадена през 1985 г. в „Арсенал“, тогава МК „Фридрих Енгелс“, и днес тя е почти на 50 процента от бивши или настоящи арсеналци. С планинарите любители на туристическата песен го свързва дългогодишно приятелство. Прекрасни стихове за Родината, Балкана и дивната българска природа е написал и подарил на групата А. Димитров. Една от любимите песни на група „Ехо“ - „Вечерна звезда“, е по негов текст и музика.

Асен Димитров ще бъде представен от Веселина Скордева - една от вокалистките на група „Ехо“ и преводач в „Арсенал“.

Авторът е роден и живее в Костинброд. Китарата хваща от малък и най-напред свири в мандолинен оркестър. Рокаджийският дух открива пред него нов път – към рок-група „Хадес“, с която записват в БНР и албума си „Утро над града“. Музиката е на Дани Милев, а текстовете са на Асен Димитров. Във фестивалите „Пирин фолк“, „София пее“, „Бургас и морето“ звучат песни по негов текст.

Той е автор и на музиката към други текстове на песни. Стихосбирката му „Пристанище в есенни вечери“ е завладяваща и нежна любовна лирика.

Музикант, певец, поет и композитор – един многопластов талант, който ще бъде представен на казанлъшките любители на съвременната българска поезия и музика под един знаменател – Асен Димитров.

Вечерна звезда

„Бавно се спуска вечерна звезда
Някъде над планината.
Птици заспиват в самотни гнезда,
сгушени сред тъмнината.
…И край огъня седни
Сред тишина разлюляна.
Глътка обич ти вземи
В себе си ти за Балкана…“