10 барда идват за второто издание на „Поети с китара“ на 27 август Десет барда от страната се включват на Втория Национален конкурс “Поети с китара” – Казанлък 2022. Организаторите канят всички любители на бардовите изпълнения на концерта, който е на 27- ми август, събота, от 19.30 часа на сцената до Тракийската гробница. На нея ще се съберат най-изявените пеещи поети. С появата на това музикално събитие се цели да се даде възможност и сцена за изява на таланти от цялата страна, за да популяризират своето уникално творчество. Според регламента, участниците трябва да са автори на текста и музиката и сами да изпълняват своите песни. Текстовете трябва да бъдат на български език, а всеки от тях ще представи две свои композиции.
След приключване на последното изпълнение, публиката ще може да гласува за своя фаворит. Всеки, който желае да се включи в гласуването ще получи Талон за гласуване от специално подготвени доброволци.
След обработката на резултатите ще бъде обявен победителят, който ще получи наградата на публиката - Диплом и парична награда.
Предвидени са още две отличия:
• специална награда – китара, производство на "Кремона" ЕООД Казанлък – един от спонсорите на Джаз фест 2022;
• специална награда на литературно художествен музей „Чудомир“ за най-добър текст на песен.
Докато тече вотът на публиката и се обработят резултатите, на сцената ще започнат своето шоу музикантите от формация „Оld school rock band“ в състав: вокал – Тони Иванов, барабани – Ангел Ангелов, бас китара – Цветан Иванов, китари – Пламен Чепанов, клавири – Джовани Дундаков. От тяхната формация ще чуем изпълнения на вечните рок хитове и балади на рок-легендите: DEEP PURPLE, LED ZEPPELIN, WHITE SNAKE, RAINBOW, AC DC и други.
След концертът следва „Нощта на бардовете“ и специален бар-сешън в едно от казанлъшките заведения.
Миналата година, в рамките на националния поетичен конкурс „Магията любов“, се проведе за пръв път и конкурс за изпята поезия. Тази година е второто му издание, вече като самостоятелно културно събитие, част от програмата на „Празници в Долината на тракийските царе“.