С тези думи председателят на Управителния съвет на Българската асоциация на регионалните медии Иван Бунков се обърна към колегите си по време на церемонията по връчването на 16-ите журналистически награди на Асоциацията. „Понякога журналистите са последната инстанция, към която хората се обръщат с проблемите си с надеждата да намерят решение. Ние не убиваме, ние лекуваме”, каза той и подчерта важното място на регионалните медии в обществения живот у нас днес.

Церемонията по награждаване на носителите на наградите на Българската асоциация на регионалните медии се състоя в Казанлък на 21 юни. Тя бе домакинствана от Община Казанлък и вестник „Искра”.

Годишната голяма награда за журналистика „Константин Кирил Философ” на Българската асоциация на регионалните медии спечели Божидара Ангелова от в. „Нов живот” – Кърджали, за нейната публикация за язовир „Кърджали”. Победителят в 16-ото издание на конкурса на Асоциацията бе обявен от носителката на „Пулицър” Аксения Димитрова, а наградата бе връчена на Божидара Ангелова от кмета на община Казанлък Галина Стоянова. Авторката спечели още един приз. В категорията „Разследваща журналистика” тя бе отличена с плакет за задълбоченото си разследване, свързано със състоянието и бъдещето на язовир „Кърджали”.Казанлъшкият общински вестник „Искра” бе отличен с плакет за своята 95-годишна история, през която той е стигал до своите читатели без нито едно прекъсване, следвайки традицията, завещана от неговия основател Петър Топузов. Наградата получи Симеон Стоилков, управител на "Казанлъшка Искра" ЕООД, а настоящият редакционен екип си направи снимка за богатия архив на изданието.

Жури с председател писателят Владимир Зарев присъди още четири награди в различни категории. В категорията "Фотожурналистика" наградата спечели Георги Александров от в. „Конкурент” – Враца. В категорията „Интервю” отличеният е Анатоли Петров от в. „Янтра Днес” – Велико Търново, за очерк журито присъди наградата на Мила Кюлюмова от в. „Елит 7” – Разград. В категорията „Коментар” почетният плакет на Асоциацията отиде в Бургас – спечели го Силвия Шатарова от в. „Черноморски фар”.