Кралска заповед препъна най-известната казанлъшка брада

По ирония на съдбата, човекът, известен в Казанлък с най-атрактивната брада – шофьорът на такси Милен Ганчев, бе препънат в „Стани богат“ с въпрос за брадите. Въпросът е свързан с кралица Елизабет I, която през 16 век въвежда данък върху брадите. Въпросът бе каква трябва да бъде минималната дължина на мъжките бради, за да бъдат обложени с данък техните притежатели. Известният с брадата си, сплетена на плитка, казанлъчанин избра отговора „5 дни“, който се оказа грешен. Всъщност, историците казват, че данъкът, наложен от дъщерята на Хенри VIII, управлявала цели 44 години, се отнася за мъже, чиито бради са на повече от две седмици.

Епизодът с казанлъчанина Милен Ганчев бе излъчен за първи път на 16 ноември 2022 година, но в летните дни bTV го повтори и върна почитателите на шоуто в един от най-хубавите моменти на играта, свързани с Казанлък.

С 5000 лева Милен Ганчев завърши участието си в едно от гледаните ТВ-предавания. Според анотацията за него, той работи като шофьор на такси, не се интересува от политика и футбол, непрекъснато чете книги, свирил е на цигулка, работил е в театър и знае всичко за варенето на ракия. Представянето му на стола на богатството бе много добро, а освен всичко друго, той направи впечатление с рекламирането на своя град и покани водещия Михаил Билалов на Празника на розата. „Със сигурност ще Ви хареса“, подчерта казанлъчанинът, използвайки своите минути да похвали Казанлък.