Камелия Кънчева е родом от Търничене. Тя е единствената дама, професионален шофьор в най-голямата транспортна фирма в Казанлъшко. Отначало започва работа като кондуктор, после става диспечер, но голямото ѝ желание е да бъде шофьор. Близките и колегите ѝ я подкрепятизцяло и тази нейна мечта се сбъдва, след като взема необходимата категория за превоз на пътници. „Обичам да пътувам, колкото по-далеч, толкова по-добре“, казва тя.
Доскоро изпълняваше курсове от Стара Загора до Казанлък, но често вози групи на екскурзии в страната и чужбина, както и футболните отбори на „Розова долина“ и ФК „Арсенал-2000“. Досега няма сериозни инциденти на пътя. За разлика от много водачи, тя е винаги спокойна, ведра, уверена, любезна, а това дава спокойствие и комфорт на пътуващите.
„Карала съм и автобус, и микробус, навремето имах мотор „Хонда“. Обичам работата си и ми харесва, когато съм на път. Естествено, това си е и голяма отговорност, защото от теб зависи безопасността на много хора. Чудно е, че шосетата, дори в страни като Молдова, са по-добри от нашите. Най-важното е да запазиш спокойствие при всяка ситуация. Често на пътя пешеходци и шофьори не спазват правилата, може да изникне неочаквано препятствие, но, за да имаш адекватна реакция, трябва да не се поддаваш на отрицателните емоции. Ядосването не помага“, твърди Камелия.
Тя доказва, че в тази преобладаващо мъжка професия жените са по-добри. Това потвърждава и статистиката – по-тежките катастрофи са дело на представители на силния пол. Мечтата ѝ е някой ден да управлява и двуетажните автобуси на фирмата. Сигурна е, че ще се справи и с тази задача.