Брилянтият разказвач на световната история, чиито научно-популярни филми "Съкровищата на света" се излъчват по Тв-канала History в 120 държави, проф. Бетани Хюз, има готовност да прави филм за Празника на розата в Казанлък през следващата година. Поканата идва от министъра на туризма Зарица Динкова, която се срещна с проф. Хюз във Варна. Бетани Хюз й екипът и са в България със съдействието на Министерството на туризма и работят върху снимките на филма "Съкровищата на България", посветен на културно-историческото ни наследство.

Популярната телевизионна водеща и автор на филми с многомилионна аудитория сподели, че е удивена от красивата ни природа, богатата култура и изумителните археологически находки. Екипът и успя да заснеме вълнуващи кадри с рисувана булка Гелина в Рибново, Хераклеа Синтика, Епископската базилика в Пловдив, Варненското златно съкровище, нестинари в село Кости, Седемте Рилски езера и Рилския манастир, Гробницата "Голяма Косматка" на Севт III, Историческия музей в Казанлък, Националния археологически музей и Панагюрското съкровище.

Министър Динкова покани проф. Бетани Хюз и екипът и на Празника на розата в Казанлък през следващата година, за да направят филм със съдействието на Министерство на туризма. Министър Динкова отбеляза, че фестивалът, със своята 120-годишна история, представя важна част от културното наследство и традицията в България. Бетани Хюз прие поканата с огромно вдъхновение и сподели, че тя самата е обсебена от розовия аромат, нейният парфюм от години е с уханието на царицата на цветята.