Три са арсеналските красавици, деца на работещи в „Арсенал“, които са сред 18-те претендентки тази година за короната на Царица Роза.
На 17-ти май от 19 часа в ДК „Арсенал“ жури ще избере най-достойната измежду казанлъшките красиви абитуриентки, които ще демонстрират красота, чар, интелект, въздействие, с претенцията да носят тежката и престижна корона на Царица на Долината.
Двойната радост да изпратят абитуриентка и кандидат-царица тази година влиза в домовете на Марияна Първанова и Румяна Момчева от Завод 3 и на Иванка Парова от Завод 5.
Техните дъщери – Натали Димитрова Първанова, Божидара Добринова Богашева и Мая Димитрова Димитрова, са сред 18-те претендентки за царската корона.
Дъщерята на монтажничката на изделия от метал Румяна Момчева - Божидара Димитрова Богашева, е абитуриентка от ПГ по лека промишленост и туризъм. Изключително лъчезарно момиче, което обича котки и кучета. Пух и Бети са верните ú приятели у дома. Споделя, че един ден би искала да направи приют за бездомни котки. Чаровна Близначка, която обича бягането и фитнеса. Гради плановете си за бъдещето без напрежение, но за сметка на това с мащаб. Една от опциите ú е обучение в УНСС.
Божидара има и друга арсеналска връзка: в продължение на 12 години е част от танцов ансамбъл „Арсенал“.


Дългокосата и очарователна Мая Димитрова е гордостта на организатора външно и вътрешно коопериране Иванка Парова от Завод 5. Мая е възпитаничка на казанлъшката Математическа гимназия, която в бъдеще предпочита да се посвети не на математиката, а на педагогиката. Споделя, че много обича децата. Тази си любов дели с разходките сред природата и волейбола. В началото на май отпразнува пореден рожден ден. Сподели празника си с репетиции за конкурса и царска фотосесия.
Има романтична душа - обича розовото. Избрала го е и за цвета на своята абитуриентска рокля.


Натали Димитрова е абитуриентка от СОУ „Екзарх Антим Първи“. Възпитаничка е на музикална паралелка с английски език. Бъдеща кандидат-студентка с интереси във фармацията и биотехнологиите. Много обича да пътува из страната. Любознателна и открита. Родена е с енергията на знака Телец.
Когато има време, предпочита да спортува - играе волейбол. За най-красивия си ден в училище – абитуриентският бал, се е доверила на любимото синьо. Ще грее в него.И трите момичета са потенциални царици. На самия конкурс ще разчитат на себе си, на подкрепата на близки и приятели и на „щедрата арсеналска енергия“.

Вълнуват се. Близките им още повече.
Защото радостта от това да отгледаш царица у дома, заедно с абитуриентка, е двойна. Отговорността също.


Ще се окичи ли тази година „Арсенал“ и със славата на наследник с талант да царува, ще стане ясно късно вечерта на 17-ти май.


Билетите за спектакъла са вече в продажба. Могат да се намерят в Културно-информационния център на улица „Искра“ 4 в Казанлък.