Близо 1 300 са имотите- къщи, апартаменти, вили, хотели, земеделски земи, гори, производствени бази и други площи, които се предлагат към днешна дата на пазара за недвижими имоти в Казанлък, показва проверка на zakazanlak. bg.
Най- голям брой са двустайните апартаменти, следвани от тристайните, гарсониери и къщите.
Независимо от сезона, търсенето на имоти продължава, което обуславя и тенденцията за задържане на високите нива на цените. Средно с близо 50% е ръстът при някои видове имоти, в сравнение с цените им от преди 3 години.


В най- широк диапазон са цените на двустайните жилища, като традиционно най- евтини са тези, които се продават в квартал „Изток“, най- скъпи – монолитните двустайни апартаменти, в района около централната част на Казанлък и около казармения район.
Цените варират съответно от 29 хиляди – до 80 хиляди лева за двустаен апартамент в града.
При тристайните жилища нивата са съответно от 55 хиляди до над 130 хиляди лева, в зависимост от района и дали жилището се предлага с оборудване или след ремонт.
На фона на двустайните и тристайни апартаменти, висока цена държат гарсониерите, които в някои райони на Казанлък на цената на двустайно или дори тристайно жилище в друг квартал.
Причината е, че търсенето при тях е в пъти по-голямо от предлагането.


Сега е моментът да се сдобиете и с къща в Казанлък, стига да разполагате с нужните пари. Предлагането на къщи в града и селата около Казанлък е огромно- над 200 са имотите към днешна дата. Цените са в изключително широки граници- от 25 хиляди до 173 хиляди лева за къща на село. Още по- широки са ценовите диапазони на къщите, които се предлагат за продан в Казанлък: от 55 хиляди до 398 хиляди лева .
При етажите от къщи също има огромно ценово разнообразие- от 65 хиляди лева до над 160 хиляди лева, в зависимост от района, строителството и екстрите на предлагания етаж от къща.
На пазара за недвижимости се предлагат за продан и два хотела в района на Казанлък: продава се хотел „Старата пъстърва“ над село Енина. Цената е 1 млн. 200 хиляди лева, заедно с оборудването.
За продажба е обявена и къща за гости до Тюлбето- цената е 250 хил. лева.
Средно по около 1000 лева на декар се предлагат земеделските земи- ниви около Казанлък. 12 са към момента тези оферти. Средно цените са между 3600 и 4500 лева за парцел, като има и по-скъпи имоти от порядъка на 6200- 7000 лева.

30 са предложените за продан парцели за строителство в Казанлък и съседните села.
Сред най- скъпите оферти са парцели за строителство до Лидл в Казанлък и жилищно строителство- съответно за 46 и 50 хиляди лева.
Независимо от очакванията за сериозна икономическа криза и стагнация във всички сфери на икономическия живот както у нас, така и по света, то тенденцията да се купуват жилища и други недвижими имоти с кредити остава, категорични са брокерите.
Все още вложението в недвижим имот държи първенството и сред гражданите, които имат свободни пари и търсят начини за сигурни вложения.