Злато, сребро и бронз за казанлъшките „Грации“

11 златни, 3 сребърни, 5 бронзови медала, 8 първи места и 2 купи, 3 втори и 5 трети места, 5 специални награди. Всичко това донесоха крехките възпитанички на БТЦ „Грация“ в Казанлък. Както се вижда, талантливите казанлъшки балерини и танцьорки от балетно-танцовата школа към НЧ „Възродена Искра 2000“ почти не са оставили от наградите за останалите над 1400 участници от цяла България в националния конкурс "Пътят към славата“.

Казанлъшките „грации“ участваха с цялата си конкурсна програма, която прдставиха в един състезателен ден. Само за този ден те натрупаха огромен актив от отличия и сразиха конкуренцията. Конкурсът за деца от цялата страна, организиран от артцентър "Кърнолски" от 2 до 4 февруари, се проведе под патронажа на председателя на Синдиката на българските учители Янка Такева със съдействието на Министерството на образованието и науката, Регионалното управление на образованието в София, читалище "Средец", както и с подкрепата на представителството на Россътрудничество в Република България и Италианския културен институт.

„Грациите“ се завърнаха с първо място и купа в стил „Характерен танц“, категория Формация II възрастова група за „Руски танц“ с хореограф-педагог Алла Ангелова и първо място и купа в същата категория, стил „Модерен танц“ III възрастова група за танца „Слънчогледи“ с хореограф-педагог Юлиана Ангелова, първо място и 2 златни медала в стил „Модерен танц“, категория Дует за танца „Две сърца в едно“, първо място и 2 златни медала в категория Дует, стил „Характерен танц“ II възрастова група за „Испански танц“, първо място и 3 златни медала в категория Трио, стил „Характерен танц“ за танца „Фрезки от изтока“, първо място и 2 златни медала в категория Дует, стил „Характерен танц“ за Арменски танц „Узундра“ в IV възрастова група.

И още: първо място и златен медал за Десислава Милева в категория Соло, стил „Модерен танц“, първо място и златен медал за Александра Иглева в категория Соло, стил „Боливуд“, второ място и сребърен медал за Даяна Милева в категория Соло, стил „Модерен танц“, второ място и сребърен медал за Янина Николова в категория Соло, стил „Характерен танц“, две трети места и бронзови медала за Кристина Губеркова в категория Соло, стил „Характерен танц“, второ място и сребърен медал за Татяна Бечева в категория Соло, стил „Характерен танц“, трето място и бронзов медал за Никол Пеева в категория Соло, стил „Характерен танц“, трето място и бронзов медал за Виктория Гочева в категория Соло, стил „Класически танц“, трето място и бронзов медал за Валентина Тояганова в категория Соло, стил „Характерен танц“.

Специалните награда са на Руски културно – информационен център за изпълненията на руски танц на Янина Николова и Кристина Губеркова, на Италианския културен институт за изпълнението на италиански танц на Татяна Бечева, за оригинален костюм бе отличена Габриела Денева, а любимка на публиката стана Даниела Калчева.

БТЦ „Грация“, освен медалите, купите, индивидуалните и ансамбловите отличия, спечели и Голямата награда – озвучителна система от синдикалната организация на КНСБ.