Нова категория – E-Bike ще бъде включена в ежегодното колоездачно състезание „Спици и бодли“. Таза година то ще се проведе на 28 и 29 май. Стартът на дисциплината е-байк ще е преди да потеглят колоездачите. В нея може да участват само е-байкове с ограничено подпомагане до 25 км/ч., като проверката ще се извършва в събота и неделя (преди старта).
Трасето е с положителна денивелация, която в най-високата си точка достига, почти 1300 метра надморска височина. От него се открива страхотна гледка към Долината на розите. То включва изкачвания и технични спускания.
Състезанието по XC планинско колоездене и индивидуално/щафетно трейл бягане, в подножието на Стара планина до Казанлък, вече регистрира участници в 6 дисциплини – колоездене 37 км, колоездене 47 км, е-bike 47 км, щафетно бягане 37 км, индивидуално бягане 37 км и дуатлон (колоездене и бягане, по 18,5 километра) 37 км.
В поредното издание на колоездачния старт има и съпътстващи събития – детско състезание, обучение по карате, ще бъде представена изложбата „Глаголица“ от учениците от НГПИГ „Академик Дечко Узунов“. Ще има и други интересни изяви – музика, конна езда и стрелба с лък.