Параолимпийският шампион от Рио 2016 в тласкането на гюле Ружди Ружди- състезател на казанлъшкия клуб "Даниела Тодорова" стана Спортист №1 за месец септември. Той бе награден на церемония и специална пресконференция в Пресклуб "България". Спортистът с увреждания събра 24 гласа от гласувалите 26 спортни редакции.Ружди получи специалната значка "Златна България", както и двудневна почивка за двама със СПА пакет от "Пампорово АД".За Треньор №1 пък беше избран наставникът на Ружди – казанлъчанинът Радостин Тодоров. Той спечели признанието с 10 гласа, в оспорвана надпревара с наставника на футболния "Левски" Люпко Петрович с 9 гласа. Казанлъчанинът, който създаде спортния клуб за хора с увреждания „Даниела Тодорова“ получи традиционната значка "Златен трикольор", с пожелание за здраве, сили в трудната професия и да изведе Ружди до нови върхове.


"Благодаря на всички, които са гласували за мен. На Ружди му пожелавам най-вече спортно дълголетие. Той постигна твърде рано тези успехи. Пожелавам му да няма контузии. Надявам се поне да дублира тези титли, а защо не и нещо повече", сподели Тодоров.
За пореден път към него бяха отправени въпроси относно премиите, които Министерството на младежта и спорта обяви за класиране на Параолимпийските игри: "Има горчив вкус най-вече от това, че вместо да се приберем и да се радваме на успеха си, се наложи да убеждаваме Министреството на младежта и спорта /ММС/, че параолимпийците са не по-малко спортисти. Подали сме жалба в Комисията за защита от дискриминация, комисията все още не се е произнесла. Надявам се да вземе решение, което да удовлетворява параолимпийските състезатели."
"Чувствам се зле постоянно да излизам и да говоря за тези премии", добави от своя страна Ружди.


Източник:sportal.bg