Близо 120 деца взеха участие в 12-ия лекоатлетически турнир „Купа Роза", организиран от Спортен клуб по лека атлетика „Пендарева“ и Община Казанлък.
Спортното събитие бе приветствано от заместник-кмета на община Казанлък Михаил Михайлов: "Искам да благодаря на Петя Пендарева, че за 12-и път организира това състезание заедно с Община Казанлък. Надявам се традицията да продължи така в годините и да стане все по-масово мероприятие.“ Михаил Михайлов пожела на всички малки участници много да се забавляват по време на спортната надпревара и отправи към тях предизвикателство: „Да видим кой е най-добре подготвен?!“.
В тазгодишния спортен празник за казанлъшките деца се включиха и много техни приятели от Стара Загора и Сливен.


Радостта си от големия брой участници сподели и треньорът Петя Пендарева: „Този турнир ми дава усмивката и емоцията на децата. Всяка година все повече се увеличават състезателите и колегите от други градове, което подкрепя политиката на нашата федерация за развитие на масовия спорт“.
Спортното мероприятие е насочено към деца на възраст от 3 до 12 години, които показват своите умения и радват близки и приятели с нови постижения.


Пресцентър на община Казанлък