Мъжкият футболен тим на ФК“Розова долина“, начело с треньорът Александър Георгиев, ще излезе на първа тренировка за тази година на 16 януари от 15:00 часа.


През подготвителния период „Розите“ ще изиграят общо 7 контроли преди старта на сезона. Повечето мачове ще бъдат домакински и ще се играят на стадион „Севтополис“ или на терените в Мъглиж и в селата Ягода и Тулово.


За първа контролна среща е определена датата 25 януари, сряда срещу отбора на „Ботев“-Гълъбово28 януари има вариант „Розите“ да приемат мъжкия тим на „Берое“, състезаващ се в Първа професионална лига.

Ето и останалите предстоящи мачове:


1 февруари тимът на „Етър“-Велико Търново ще гостува в Казанлък


4 февруари елитната на „Ботев“-Пловдив U19 ще е следващият съперник на „Розите“.


8 февруари „Миньор“- Раднево ще играе в Казанлък


11 февруари Елитната възраст на „Берое“ U19


Следващите срещи преди старта на сезона още са в процес на уточняване.
За контролни срещи бе предвидено и участие в турнира „Поморие Cup", където се очакваше казанлъчани да играят срещу отбори от „А“ и „Б“ професионални групи. засега обаче е ясно, че подготовката ще премине изцяло в домашни условия.


С отбора са се разделили опитният вратар Цветан Тодоров,(които ще се заиграе в родното си Карлово в „Б“ професионална група) и Иван Цанков .


Водят се преговори с друг опитен вратар Ферди Мюмюнов,( 24 годишен играл в Асеновград, Албания, а в последните две години футболистът играе в отбора на „Първомай“).


Оферти са отправени и към двама защитници от „Първомай“ и Стара Загора.


Към отборът на ФК“Розова долина“ през новия сезон ще се присъедини и опитният реализатор Иван Чергев.

През изминалия сезон „Розова долина” приключи на трето място, с актив от 37 точки, само 2 точки разлика от лидера „Марица”-Пловдив, и на точка от втория „Загорец”-Нова Загора.


Началото на втория полусезон е на 25 февруари. Тогава ФК „Розова долина" гостува на отбора на „Ураган“ - Бояджик.