От 17-19 май в парк “Тюлбето”, в Казанлък, ще се проведе традиционното велосъстезание “Спици и бодли”. Организатор на събитието е “Софийски планински клуб”, в партньорство с Община Казанлък. Дисциплините са : Хоби – 37 км, Трудно – 47 км, PRO – 64 км, както, Дуатлон – колоездене + бягане), Дуатлон Щафета (отново 37 км колоездене и 22 км бягане, но поделени между двама) .
“Спици и бодли” е единствено по рода си събитие, съчетаващо в себе си състезание с благотворителна кауза и музикален фестивал, без аналог в България. Цялата печалба от събитието е предназначена за каузите и инициативите на Софийски планински клуб.
Състезанието се организира изцяло с доброволчески труд и се финансира от спонсори и от бюджета на клуба.
Събитието започва на 17 май (петък) с прожекции на филми под нощното небе. В съботния ден от сутринта ще започнат йога практики, обучения по колоездене, ще има хамачена градина и ще се проведе детската вело надпревара „Малки спици“.
На разположение на гостите ще има различни видове щандове с храна, напитки и натурални продукти на производители от цяла България. А вечерта ще има концерт с участието на музикалните групи “Lazy Dynamics” и “Cool Den”. В неделя от 9 часа стартират всички дисциплини.