Казанлък  част от първия национален шампионат по стрийт футбол

Първият национален феърплей шампионат по стрийт футбол ще бъде факт само след броени дни.
Той ще се проведе през месец юни под мотото „Реализирай мечтата си”.
Организаторите на шампионата - компанията "Спортс Мениджмънт България" и Мини футболна лига, са избрали шест български града за провеждане на състезанието, един от които е Казанлък.
Това са Варна, където ще се играе на 4 юни, Бургас - 5 юни, Казанлък - 11 юни, Пловдив - 12 юни,
София - 17 юни и Враца- 18 юни.
В Казанлък състезанието ще се проведе на игрището на „Арена Запад”.
Финалът на турнира ще се състои на 25 юни в централната част на София.
Победителят в шампионата ще получи правото да представя България на европейското първенство по стрийт футбол в Прора (Германия) от 21 до 25 юли т.г.
Всички разходи за екипировката, подготовката и участието на националния тим на Евро 2016 са за сметка на организаторите.
В националния шампионат могат да се включат всички желаещи отбори, които трябва да са съставени от трима полеви играчи.
Двубоите са с продължителност 5 минути чисто игрово време в груповата фаза и 3 минути - във финалната. В националния тим ще бъдат включени само състезатели на възраст от 18 до 29 години.
За Германия ще заминат общо четирима играчи – шампионите от националното първенство и най-добрият състезател в турнира.
Преди заминаването си те ще бъдат подготвени от националния селекционер Кирил Кюлев, който миналата година изведе България до трето място на европейския стрийт футбол шампионат. Националното първенство ще бъде проведено от Мини футболна лига, а записвания за участие могат да бъдат правениот президента на организацията Николай Хаджиев (тел. 0895864963).
През 2015 г. компанията „Спортс Мениджмънт България” селектира мъжки и дамски тим по стрийт футбол, които представиха България на първия европейски шампионат в тази дисциплина.
Мъжете спечелиха бронзовите медали в конкуренцията на още 20 състава, а дамският отбор взе приза за феърплей в състезанието.

Източник:sportal.bg