Драгомир Кьовбашиев стана републикански шампион по дартс
Пореден успех постигна казанлъчанинът Драгоммир Кьовбашиев, който безапелационно спечели Републиканското първенство по дартс, сезон 2023-2024, и се поздрави като шампион на България. Съгласно регламента в тази спортна дисциплина, Драгомир стана Номер 1 в група Б, което му даде правото да се състезава в група А, където са най-добрите състезатели. В продължение на близополовин година се изиграват 8 турнира и се събират точки. На 12 май 2024 година бе последният кръг от шампионата на България, който бе спечелен от талантливия казанлъчанин. А само преди седмица отборът, на който той е капитан, "Мълния" - Стара Загора, извоюва първото място в националния отборен шампионат, побеждавайки останалите участници от общо 20 състава от цялата страна.

С тази си победа Драгомир Кьовбашиев заслужено си извоюва и място в националния отбор на България, в който влизат четирима състезатели. Отборът ще представи нашата страна на Европейското първенство през м. септември тази година. Миналата година той отново бе част от националния тим на България на Световното първенство в Дания.

Драгомир Кьовбашиев работи в „Арсенал” и е студент в Техническия колеж в Казанлък. Той перфектно съчетава служебните си отговорности с личните ангажименти, със спорта и академичното си обучение. И навсякъде върви уверено напред, постигайки все по-високи върхове.