Баскетболният клуб на „Розова долина” с нова победа

С резултат 84:66 кадетите на Баскетболен клуб „Розова долина” победиха силния отбор на „Академик”-Пловдив, в първия за сезона домакински мач.


Воинитеот Казанлък в предишния мач прегазиха „Берое”, а сега се наложиха над клуб с големи традиции и роля в историята на българския баскетбол, който и в момента се представя силно с мъжкия си отбор в професионалната Национална баскетболна лига.

След неубедителна първа част, изпълнена с напрежение и много неточности в играта на първата ни петица и губейки с 13:21, последва разгромяваща втора четвърт, където втората "кохорта" на Воините буквално прегази противника и завърши полувремето с резултат 41: 33.

С началото на второто полувреме отборът ни продължи своята силна игра и категорично демонстрира волята си за победа над именития противник.


На моменти преднината надхвърляше 20 т., като само грешки, продиктувани от липсата на опит и силната емоция и стремеж към сразяваща победа, позволиха мачът да завърши само с 18 т. в полза на Воините 84: 66.


Следващият мач е в сряда в Ямбол с отбора на "Тунджа", който е единот конкурентите за първото място заедно с отбора на Делфин Бс.

В първия мач на мъжете аматьорският отбор „Розова долина” отстъпи на тима на Хасково с резултат 84:77.

Тимът се сформира в последния момент и не успяхме да направим една отборна тренировка, но гледаме напред, сподели треньорът Николай Тенев.