На 1 октомври нови 42-ма студенти - първокурсници седнаха зад чиновете в Техническия колеж в Казанлък. 27 от тях са арсеналци. Във връзка с обявената епидемична обстановка и прилагането на привантивни мерки, тържествено откриване на новата учебна година в Колежа не състоя. В лекционните зали студентите бяха разположени на необходимата физическа дистанция.

Да поздравят новата смяна колежани дойдоха завършилите първия випуск професионални бакалаври. 42-ма от тях, от които 7 са арсеналски кадри, на 15 октомври 2020 година ще поемат стръмния път към магистратурата. Обучението ще се провежда отново в Казанлък, но с преподаватели от Инженерно-педагогическия факултет Сливен към ТУ София.

От град с колежански професионални бакалаври, Казанлък вече ще бъде място за подготовка и на магистър инженери. Стълбата на висшето образование тук продължава да се развива нагоре. Казанлъчани, които са ангажирани с академичното образование в града и пряко са свързани с него, изразяват надежда, че скоро може да има и докторанти, които не само ще се учат, но и ще преподават в казанлъшкото лоно на техническите науки.