Задържаха каруцарите, били на пътя по време на съботното ПТП Установени и задържани за 24 часа са двамата водачи на каруцата и двуколката, които са били на пътното платно в момента на станалата тежка катастрофа в събота вечер малко след 19 часа, между Тулово и Ягода. При ПТП –то загинаха двама млади казанлъчани- момче и момиче на 22 и 23 години.
Установяването и задържането на двамата водачи на каруците е станало в късния следобед вчера, потвърди главен инспектор Стойчо Крачолов, началник на РУ на Полицията в Казанлък.

Двете превозни средства са иззети и са прикрепени като доказателствен материал към воденото разследване за катастрофата.
Предстои експерти и следователи да установят доколкото това е причина за възникналото ПТП с фатален край, както и евентуалната вина на двамата каруцари.
Водачите на каруцата и двуколката са роми от Тулово. Те не са криминално порявени и нямат роднинска връзка помежду си.
На двамата роми ще бъдат съставени и актове за административни нарушения по Закона за движението по пътищата.
Ако бъде доказана вина или съпричастност и съвиновност към станалото пътно произшествие, ще им бъдат повдигнати и други обвинения.

Междувременно за утре вечер в Казанлък граждани през социалните мрежи се организират на протест под мотото: „Да спрем каруците по българските пътища“. Те настояват за законови промени, които да забранят въобще движението на каруци по пътищата на страната.