За 7-ми път Световна седмица на кърменето

" Кърмене и работа. Възможно е!". Под това мото за 7-ма поредна година в Казанлък ще бъде отбелязана Световната седмица на кърменето. Организатор на проявите е Ла Лече Лига България, в партньорство в Казанлък със сдружение " Бъдеще за децата" .

Две са проявите, с които градът подкрепя световната инициатива за популяризиране на кърменето сред младите майки: две информационни срещи- лекции за целите на кампанията и задачите, които се поставят с нея. Двете информационни срещи-дискусии ще се проведат на 3-ти и 5-ти август от 10,30 часа, в двора на Сдружение "Бъдеще за децата " на ул. "Войнишка№25". Темите на лекциите са:: „Световна седмица на кърменето 2015 - Кърмене и работа. Възможно е!”.и "Предимството да кърмиш”.


Срещите са открити безплатни за посещение от всички желаещи.

Ла Лече Лига е нестопанска организация, изцяло доброволческа, с голям авторитет в своята област и има за цел да подкрепя и информира кърмещите майки, да провежда обучения на медицински лица и майки с опит в кърменето. Ла Лече Лига е ответник на Световната здравна организация.

Нeправителствената организация подкрепя всички инициативи, проекти и кампании, които са в посока на нейната мисия - да подкрепя децата и техните семейства, като им предоставя услуги и реализира дейности за развитие на възможностите им, социално включване и повишаване на благосъстоянието им.