„Трибуна Арсенал“ – за 238-и път е до вас

За 238-и път вестник „Трибуна Арсенал“ стига до вас, неговите хиляди читатели, за да ви разкаже интересни истории за хора и събития.

143 години от Шипченската епопея ще бъдат отбелязани на 22 август. Заради пандемията и необходимостта от предпазни мерки, тази година официални чествания не са предвидени. Паметникът на Свободата ще бъде с вход свободен през целия ден, ще се вее огромният национален трибагреник и вечният огън ще ни напомня за героизма на предците ни в Шипченските боеве.

Новият брой е посветен и на науката и образованието – завърши първият випуск на Техническия колеж в Казанлък, върви кандидат-студентската кампания за новите колежани. Предложения за по-висока ефективност на дуалното обучение прави инж. Иван Иванов, един от наставниците на учениците, провеждащи практиката си в производствените структури на „Арсенал“.

Нови възможности за работа предлага дружеството. Какви са те, четете на страница 4.

Да прекосиш България по диагонал и да избереш Казанлък, е напълно естествено за младия и многообещаващ арсеналски специалист – юриста Иван Иванов.

С фантазия и дизайнерски усет, в междузаводските пространства изникват чудни кътчета за отдих, с цветя и зеленина, които съперничат на градския ландшафт. И показват неподозирания талант и многостранните умения на арсеналци.

Уникални подаръци изработват майсторите от сувенирната група. Как и какво извайват сръчните им ръце, разказва 238-и брой на „Трибуна Арсенал“.

Изданието ви среща и с отличника от Алеята на славата, който всеки ден пори вятъра с мотоциклета си от Енина до „Арсенал“.

Време за отдих – руски романски и любими руски песни в приказната обстановка на ресторант „Орешака“. Подарете си ги! На 1, 2 и 3 септември може да съчетаете хубавата храна и живописната атмосфера с концертните изпълнения на Борислав Недев. Романтика и настроение – гарантирани в градината на „Орешака“!

Среща с една от кралиците на киното – Грета Гарбо, ще ви върне назад във времето. Загадъчната филмова икона, която на върха на своята популярност, само на 36 години, напуска киното. За да остави името си завинаги в историята на седмото изкуство.

Всичко това можете да прочетете на: https://www.zakazanlak.bg/archive/%D0%91%D1%80%D0%BE%D0%B9%20238.pdf