Това показва онлайн анкетата на сайта zakazanlak.bg, в която ви попитахме дали одобрявате провеждането на Тракийските празници на парк "Тюлбето".

Половината от отговорилите в анкетата са заявили категоричното си одобрение за новото място, което тази година организаторът на празника - Община Казанлък избра за проявите там. Изключително радушно е прието преместването там и на концертите от Третия джаз фестивал, домакинстван от Казанлък и организиран от певицата Надя Тончева.

Една четвърт от участвалите в анкета са на мнение, че парк Тюлбето е удачен за такъв тип прояви, но само за някои от програмата на празниците в Долината на траките.

Гражданите са били снизходителни по отношение на това, че мястото / амфитеатърът на открито/ не е съвсем дискретно и се вижда кой неучтиво напуска концертите още в началото.

Като интересна хрумка, но не работено по нея са определили преместването на проявите от тракийските празници от площад "Севтополис" до Тракийската гробница на Тюлбето всеки седми от участвалите в анкета.

За 3% от участниците в анкетата, новата локация на проявите не е добро решение. Има и ?% процент граждани, не разбрали за провеждането на празниците тази година.

Като обобщение, 12-тите поред празници на траките и новата им локация събират повече одобрение, отколкото неодобрение сред гражданите на Казанлък, с категоричната препоръка обаче да се работи по детайлите и организацията им, с повече професионализъм и по-малко аматьорство и културно--масовизъм.


В новата ни анкета днес ви питаме, провокирани от последните решения на Общинския съвет на града и обяви на общинската администрация, свързани с продажби на имоти:


Въпросът ни е : Трябва ли Общината да разпродава имотите си?


Може да отговорите ТУК: http://www.zakazanlak.bg