Сватбен рекорд на 18.08

Своеобразен сватбен рекорд ще отбележи Казанлък на 18 август тази година, става ясно от заявките за братосъчетания в казанлъшкото „Гражданско“.
Това е и най- сватбеният ден за тази година в Казанлъшко.
За този ден, който е събота, мераклиите да сключат граждански брак в града на розите са 12 младоженски двойки. Сред тях е и тази на народния представител от ГЕРБ Борис Кърчев. Той ще се бракосъчетае за дългогодишната си житейска спътница повече от 12 години. В ролята на шафери ще са двамата сина на народния представител.
За събитието се очакват ВИП партийни персони, както и много приятели на семейството.
Ритуалът ще е изнесен, а ресторантът- домакин на гощавката- тайна.


Броят на сватбите на 18 август в Казанлък е без аналог за последните пет години. Другият фуул сватбен ден през август е на 8-ми, когато заявките за граждански брак са от 8 младоженски двойки. Така комбинацията от 08-08.2018, се записва и с 8 броя сватби.
През септември сватбени се очертават дните 1-ви и девети септември, когато ще се съберат официално повече от 8 сватбени двойки.
От началото на годината до края на юли новите семейства в Казанлък са 184.


За същия период на годината казанлъшките бебета са 334, като 150 от тях са родени в чужбина и са със пресъставени актове за раждане в Община Казанлък. Така на практика половината от новите граждани на общината не са родени и не живеят в нея към момента.
Тенденцията е от последните десетина години, но през настоящата бележи своеобразен бум.