Това предрече председателят на НЧ "Искра- 1860" Васил Самарски на финала на стилния концерт от класическа музика на възпитаниците в различните направления на Школата по изкуствата "Емануил Манолов" в Казанлък. Концертът бе юбилеен и посветен на 60 годишнината от създаването на школата.Концертът на талантите бе уважен от новия Старозагорски митрополит и бивш възпитаник на Музикалната школа в Казанлък Негово Високоперосвещенство Киприян - Огнян Казанджиев, както и от кмета на община Казанлък Галина Стоянова.

В приветствието си митрополитът поощри и благослови талантите на децата и усърдието, с които ги развиват на техните преподаватели, като каза, че "само интелигентният човек може да разбере изкуството" .


Старозагорският владика си припомни емоциите от сцената на "Искра" и "белите, които като деца правели зад завесите на сцената", с интерес разгледа преди концерта и хоровата зала, където са преминали и преминават и сега репетициите на хористите - "Искристи", част от които е бил той като дете. За юбилея на Школата по изкуствата, Негово Високопреосвещенство дари Библия.Скъп личен дар - воден от него собственоръчно написан личен дневник, подари за архива на Школата по изкуствата нейният бивш дългогодишен директор Веселин Шивачев. Воденият дневник от него е документирал всички важни събития за Школата от през 80-те години на миналия век.

"Много история има за своя юбилей тази школа, която се пише от вас", с тези думи приветства участниците в юбилейния концерт кметът на Казанлък Галина Стоянова.


В 70 минутният музикален спектакъл участваха както най- малките възпитаници на школата- инструменталисти и певци, така и своеобразни "ветерани", които вече имат своя самостоятелна кариера в страната и чужбина.

Близо 300 са децата от Казанлък и общината, които годишно се обучават в различните класове на Школата по изкуствата "Емануил Манолов", като наградите, които те носят от национални и международни конкурси са между 70 и 135 на година.


Снимки от концерта, виж в Галерията тук:


http://www.zakazanlak.bg/kazanlak-v-snimki/60-godini-shkola-po-izkustvata-emanuil-manolov-pri-nch-iskra-1860-183