С подкрепата на „Алтернативата на гражданите“ автоклуб „Казанлък Мотор Спорт” има нов състезателен автомобил

Младият пилот Валентин Георгиев стана първи в Time Attack и трети в Sprint на състезанието "Хонда къп"

Казанлъшкият Авто-мото клуб „Казанлък Мотор Спорт” може да се похвали с най-новата си придобивка – състезателен автомобил „Хонда Сивик”, който бе закупен благодарение финансовата подкрепа на Фондация „Алтернативата на гражданите За Казанлък”. Само преди месец Коалиция „Алтернативата на гражданите” заяви своята подкрепа за новоучредения клуб, създаден от автомобилния състезател Валентин Георгиев и специалиста по „Мениджмънт на спорта” Виктория Бъчварова. Коалицията дава рамо на младите майстори на автомобилния спорт в града на розите, обединени от общата кауза за разумно поведение на водачите с цел избягване на пътно-транспортни произшествия и безопасност при движение по пътищата.

Автомобилът е „Хонда Сивик” – любимата марка на пилота Валентин Георгиев, а ТТ-данните са: 2000 куб.см, 260 к.с. Първият тест на автомобила бе направен на 13 и 14 април на писта „Дракон” край с. Калояново. Казанлъшкият тим участва в шампионата за състезатели с автомобили "Хонда" - „Хонда къп“. В дисциплината Time Attack Валентин Георгиев спечели първото място, а в дисциплината Sprint стана трети.

„Най-добрият начин да тестваме един автомобил е по време на състезание, затова и нашият отбор от Авто-мото клуб „Казанлък Мотор Спорт” се включи в надпреварата „Хонда къп“. Всичко мина нормално. Видяхме къде какво още трябва да се подобри и ще го направим. Предстои и дизайнерско брандиране на автомобила, който закупихме с подкрепата на Коалиция „Алтернативата на гражданите”. Бихме искали отново да благодарим на едноименната фондация за помощта и за това, че споделя нашата цел за сигурно шофиране и безопасно поведение на пътя”, каза след състезанието пилотът Валентин Георгиев.