В новата постановка на Казанлъшкия театър "Любомир Кабакчиев" има и "Продуктово позициониране" - на сцената е разгърнат в. "Трибуна Арсенал", няма как да не се разбере, че това е изданието, което казанлъчани четат.

Не пропускайте спектакъла "Взрив" - той дава много отговори за връзката между децата, учителите и родителите днес

Животът в два цвята – черно и бяло, които смесени дават скучния делник в сиво. И едно червено, което тлее вътре във всеки човек, готово да взриви както собствения му свят, така и на обкръжението около него. Бяло и черно в дрескода на „гадните” ученически униформи, сивото в роклята на привлекателната учителка и червеното, отново чрез кода на дрехите и в образа на училищния идол Дениз, като метафора на протеста.

Агресията в училище и кумирите, които има днешното поколение, проблемите, характеризиращи ежедневието на подрастващите, израстващи с родители, отдадени на себе си и незаинтересовани от вълненията на своите деца, или пък с родители, ненужно жертващи собственото си щастие в живота; самотата, безразличието към другите, семействата като разпадащи се клетки, невъзможността на хората да общуват помежду си. Това взривява днес сетивността и кара хората да се замислят какво, всъщност, се случва с днешното поколение?! И отговорът може би идва, когато червеното се окаже неочаквано и болезнено трагично...

Премиерният спектакъл на „Взрив” на Общински театър „Любомир Кабакчиев” от румънската авторка Елизе Вилк „грабва” за гърлото всеки, независимо от възрастта. Защото в тази ситуация от житейски динамит са замесени всички – учители, родители, ученици, та дори и уж незабележимата лелка по чистотата.

Преводът на пиесата е на Лора Ненковска, режисьор на постановката на Казанлъшкия общински театър е Бюрхан Керим, сценограф е Илина Грозева. Участват актьорите Александър Танев, Беатрис Благоева, Георги Георгиев, Милен Вангелов, Олена Шидерова, Яна Божанин, Ивелина Павлова, Николай Йорданов, Петър Петров Петър Петров, Силвана Петрова. Китарита на живо на Цветан Попов подчертава автечността на времето, мястото и събитието. В постановката има и "Продуктово позициониране" - на сцената е разгърнат последния брой на в. "Трибуна Арсенал" и няма как да не стане ясно, че това е изданието, което казанлъчани предпочитат.







Авторката на пиесата „Взрив” Елизе Вилк е родена през 1981 година в Брашов. Тя е сред най-силните гласове на съвременната румънска драматургия. Пиесите говорят на езика на младите, на отритнатите, на различните, на онези, които обикновено не чуваме и не виждаме, защото очите и ушите ни са привикнали да търсят красивото и приятното за окото и ухото. Завършила е журналистика и има две магистърски степени по литература и комуникации и по драматургия. Пиесите ѝ се играят с огромен успех в Румъния и са преведени на над десет езика, а част от тях са адаптирани за радиотеатър.

По пиесата „Взрив“ е спектакълът на Румънския национален радиотеатър, отличен с голямата награда Asia-Pacific Broadcasting Union 2017, с Grand Prix Marulic 2018 и със златен медал на Фестивала за радеотеатър в Ню Йорк 2018.