Повече от половината новоприети студенти в Техническия колеж в Казанлък са от „Арсенал”, сочат резултатите от първото класиране след проведения кандидатстудентски изпит вчера, 29 август. Резултатите, подредени по успех на кандидатите, са обявени днес на сайта на колежа http://www.tu-kazanlak.com. Приети са 48 студенти, трима са отпаднали. 25 от новите колежани са арсеналци, а сред първите десет класирани с най-висок успех, шестима са кадри на „Арсенал” АД.

Много емоции са съпътствали кандидатстудентския изпит на арсеналци на 29 август. Дияна Христова и Йордан Йорданов са младо семейство с малко дете, като Диана е приета с успеха си от матура, а Йордан е решавал теста вчера. Младата жена е посрещната съпруга си след края на изпита с детската количка, нетърпелива да разбере как се е справил със задачите. Днес стана ясно, че и двамата са студенти. Дияна е на второ място по успех, а Йордан - на пето, на първо класиране. Родителите на работещия като ОТК в „Арсенал” Александър Петков са го изпратили със специално омесена пита и са го поръсили с китка здравец, за да му върви леко и по вода. Днес резултатите показват, че Александър е сред отличниците – той е 7-и по успех на приемния изпит по математика в колежа.

Класирането на кандидат-студентите, които са издържали изпита и вече са приети в Технически колеж-

Казанлък е публикувано на линка: http://www.tu-kazanlak.com/19391913.html

От Технически колеж-Казанлък информират, че се обявява допълнителен прием за второ класиране. Кандидатите могат да подават документи в Учебен отдел на колежа, намиращ се в сградата на Младежкия дом в Казанлък. Записването започва от 30 август и продължава до 7 септември 2018 година. Във второто класиране могат да участват кандидати с успеха си от матурите от 2008 година, включително.