Почитатели на електронната музика пак си дават среща на язовир "Копринка"

Почитатели на електроннната музика от цялата страна се събират за 7-ми път край язовир „Копринка“, близо до Казанлък, в края на август. Поводът е поредното издание на профилирания фестивал на фенове на електронната музика „Севтополис – мюзик фест“. Организатори на проявата са Община Казанлък и Младежкия общински съвет в града.Форумът е запазена марка за изява на млади познати и начинаещи диджеи, музиканти, артисти, които създават и работят в сферата на електронната музика.

Няколко тематични концерта очакват посетителите на двете фестивални вечери, на поляните край язовир „Копринка“, съобщи за сайта zakazanlak.bg Красимир Бонев- диджей и организатор на фестивала. 8 диджеи от Казанлък, Стара Загора, Габрово, Пловдив и София, ще забавляват почитателите на електронната музика, както със свои композиции, така и с най новото в стиловете тек хаус, ди ен би, минимъл тек хаус и минимъл техно. Фестивалът е некомерсиален и събира почитатели на електронната музика от цялата страна. Ежегодно той се провежда в последната събота и неделя на август. Палатков лагер и импровизирани мини концерти на открито са друга част от атракциите на фестивала, който тази година ще се проведе на поляните край бившето СПТУ по транспорт на язовир "Копринка".
От две години насам, фестивалът на електронната музика край язовир „Копринка“ е съпроводен с атрактивно лазерно шоу, възпроизвеждащо уникалните тракийски находки в Долината на розите и тракийските царе. Миналогодишното издание на „Севтополис мюзик фест“ събра над 1000 почитатели на електронната музика от цялата страна.