От новия брой на "Трибуната" ...

Интересни истории разказва новият брой, 194-ти поред на вестника, който чете Казанлък- "Трибуна Арсенал".

В навечерието на Деня на строителя - Димитровден изданието ниже разказ за 48-те работници и служители и тяхната началничка Татяна Ирязова, без които не може дружеството. Както и за специалната годишнина - 94-та, която работещите в арсеналските "темели" навъртат тази година- връстници на дружеството в Казанлък. В новия брой е и поредната ветеранска среща- разказ за половиния век на Електронно--изчислителния център в "Арсенал" и за стотиците съдби,свързани с него.

В навечерието на предстоящото откриване на сградата на Техническия колеж към ТУ -София в Казанлък, изданието посвещава цяла страница на колежанската проблематика, както и на книгата "История на българските машини сЦПУ", дело на доцент Пламен Угринов.

Арсеналските новини в броя са много, арт цветът в тях информацията за преминалия при изключителен интерес първи от поредицата три концерта на ансамбъл "Арсенал", посветени на 20 годишнината на българо-японското приятелство и по специално на връзките на Казанлък с три японски града.

От новия брой на изданието на "Арсенал" ще научите историята по създаването на логото на фирмата.

За дизайнерът Стефан Христов и неговата рожба разказва Диана Рамналиева.

Срещата този път от страниците на вестника е с певицата Тони Димитрова, между две срещи с местната публика.

За оставилия невероятна диря в историята на българската фотография и запечатал безценни и уникални моменти от историята на България и на Казанлък покойният фотограф Артин Азинян е очеркът в рубриката "Времена и хора".

Изданието се среща със своите читатели утре, а онлайн форматът може да се прочете тук:

http://www.zakazanlak.bg/archive/194.pdf