Оцениха добрите практики в "Арсенал" Въведени са добри практики в областта на здравословните и безопасни условия на труд в „Арсенал” АД. Рязко е подобрена работната среда във фирмата след направените сериозни инвестиции в това отношение.
Това е становището на на експерти от Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда“ – София и Дирекция „Инспекция по труда“ в Стара Загора след приключването на непланираната и внезапна 5-дневна проверка в „Арсенал“. Обект на проверката са били условията на труд на територията на цялата фирма и спазването на правилата за безопасност, съобщи за „Трибуна Арсенал“ Красимир Папазов, ръководител отдел „Безопасност и здраве при работа“ в „Арсенал“ АД.
Един от акцентите на проверката на 6-мата експерти е бил спазването на на Правилата за безопасност и условията за работа в цеховете на територията на фирмата с взривоопасно производство, в химическите участъци, както и в секторите с работа на преси.
Друг акцент на проверката е бил осигуряването на персонала с лични предпазни средства, изрядността на документацията по трудовото законодателство, свързана с всеки един от работещите и нейното лоялно спазване, както и обучението и инструктажа на работещите.
Проверяващите не са констатирали слабости и забележки в проверяваните от тях направления. Впечатлени са били от социалната и корпоративна политика, ориентирана към работниците отстрана на фирменото ръководство.
Паралелно с това проверяващите експерти са направили и някои предписания, свързани с конкретни цехове и работни места.
За всичко това с подробности може да научите от новия, 126 брой на най- големия по тираж в страната и безплатен фирмен вестник- „ Трибуна Арсенал“.
В новия му брой ще разберете и кои са най- търсените компетенции сред компютърните специалисти, за които вече работодателите могат да наемат без проблеми и кадри от чужбина, както и кои са компютърните спецове -демоде.
Без гражданско просвещение е немислимо гражданското общество- основен извод от първите 7 на инстицията омбудсман в Казанлък, през погледа на Гинка Щерева- вторият в казанлъшката история обществен посредник в града и един от малцината в държавата.
В новия брой ще ви с срещнем и с един арсеналски „гладиатор“, както и с най- възрастния работещ електротехник в Казанлък, бивш арсеналец. За Дякон Левски разказва поредната ни среща във „Времана и хора“, пречупена през погледа на емблематични имена в българскаат история, издирени и обобщени от Мария Рашкова.
Още интересни новини, каквито няма да прочете никъде другаде ви чакат в поредния брой на вестника. Онлайн изданието му може вече да се намери тук : http://www.zakazanlak.bg/archive/126.pdf