В навечерието на своя фирмен празник, който по традиция „Арсенал“ отбелязва в първите дни на есента, на територията на дружеството кипи усилена работа по ремонт и реновиране на пътната инфраструктура, на централния парк и сградния фонд. Внушителната 88-годишна сграда на Управлението с часовника, който не е спирал да работи, откакто е построено зданието, също се обновява.

Сградата е построена през 1935 година, сочат архивните кадри, съхранявани във фирмения музей „Арсенал“. Тогава е издигната и часовниковата кула. Година по-късно, през 1936-а, е изработено и историческото пано, което и до днес краси фасадата на сградата. Предполага се, че зад подписа на автора на паното С. Пейчевъ стои роденият в Сливен през 1897 година скулптор Стефан Пейчев, създал редица военни паметници и монументални творби. Освен, че е представял творбите си на изложби у нас и в чужбина, той е участвал и в конкурса за построяването паметника на връх Шипка.

Смята се, че паното от близо 7 квадратни метра на сградата на Управлението е отлято в „Арсенал“. То е изработено от олово-калаен-цинков бронз и разказва историята на машиностроенето в България и Казанлък. Състои се от 3 части, в които се проследяват различни етапи от развитието на страната ни и нейната промишленост, свързана с отбраната. През 2020 година паното бе обновено със специален препарат на солиева основа. Технологията за неговото почистване и консервация бе на Стефан Илиев, технолог в Завод 5. Самата дейност бе извършена от строителния цех в дружеството. В момента се реновира фасадата на сградата. Тя носи почерка на архитектурните стилове от 30-те години на миналия век и е още едно потвърждение за мащабността на завода, който дава нов тласък в развитието на Казанлък и целия регион.