Със своя заповед областният управител Ива Радева въведе частично бедствено положение за срок до 7 дни на територията на община Казанлък, считано от 19.30 ч. на 21 август. Мярката се налага заради възникналия пожар на територията на общините Казанлък и Мъглиж, който обхвана 500 дка храстовидна и горска растителност на широк фронт.

В късния следобед на терен с огнената стихия се бореха 8 екипа от пожарникари от Стара Загора, Мъглиж и Казанлък и 2 екипа от Държавно горско стопанство. Включиха се огнеборци и от фирмената противопожарна служба на "Арсенал|". На помощ се притекоха и военнослужещи с хеликоптер от авиобазата в Крумово.

Към 21 часа пожарът все още не беше овладян, но бе частично ограничен.

По информация от деня, пожарът е възникнал в местността „Каракос“ между Казанлък и Мъглиж, около 12:30 часа, в гористата местност, в близост до общинското сметище. Огънят е тръгнал от дере, след което е обхванал гора.

От Пожарната в Стара Загора по-рано уточниха, че към този момент няма опасност за населението. Гасенето е затруднено заради силния вятър, който сменя посоката си, както и неравния терен.