Областният лидер на социалистите призова политическите сили ясно да се разграничат от палежа в Стара Загора
Председателят на Областния съвет на БСП-Стара Загора Васил Самарски остро осъжда организирания палеж на предизборната шатра на Коалиция „БСП лява България - за Стара Загора" в центъра на града.
Случилото се е посегателство над предизборната кампания и е несъвместимо с разбирането за толерантност, диалог и коректно поведение, които имат членовете на БСП и представителите на „БСП лява България – за Стара Загора”, подчерта Самарски. Той изрази своята непримиримост срещу проявата на политическа низост и нарушени правила на обществения ред. По думите му, когато в една кампания традиционните законови средства се заменят с криминални деяния, натиск и създаване на страх, то това означава, че и провеждането на вота ще е под заплаха.
Областният лидер на БСП призова всички участници в предизборната кампания ясно да се разграничат от подобен род действия. Васил Самарски призовава и компетентните държавни органи за своевременно разкриване на извършителите и поръчителите на злодеянието и строго прилагане на закона спрямо тях.