Нови 5,6 млн. лева до края на годината за увеличение заплатите на арсеналци
Нови 5,6 милиона лева под формата на увеличение на основните работни заплати и на размерите на месечните ваучери за храна ще получат работещите в „Арсенал“ и “Арсенал 2000“ и техните подразделения до края на годината. Това съобщи финансовият директор на фирмата Янко Костадинов.


Поредното увеличение ще влезе в сила от 1-ви юли тази година. То е в резултат на извършен анализ на финансово-икономическото състояние на дружеството и сключените към момента договори. Резултатите от анализа са дали основание на Борда на директорите на „Арсенал“ и на Оперативното ръководство на дружеството, съгласувано и със синдикатите във фирмата, да вземат решение за увеличение с 10% на договорените основни работни заплати на всички работещи в дружеството.
По непотвърдена информация, целта на това увеличение е средната работна заплата в дружеството да стане най-високата в Казанлък.

Паралелно с това Бордът на директорите е взел решение и за увеличение с нови 20 лева на месечните ваучери за храна, получавани от работещите в „Арсенал“. Така досегашните месечни ваучери от 40 лева от 1-ви юли стават със стойност 60 лева.

С тези две едновременни увеличения, които стават и база за увеличение на размера и на други доплащания, на практика до края на годината в джобовете на работещите в дружеството ще постъпят под формата на увеличени основни заплати и увеличен размер на ваучерите за храна нови 5,6 млн. лева. На годишна база това увеличение е двойно – 11,2 милиона лева. Близо 1,2 милион лева е само сумата, която ще се изплаща в повече за увеличения размер на месечните ваучери за храна до края на годината.

Новото увеличение на трудовите възнаграждения на практика ще бъде отразено в изплащането на юлските заплати, които ще се получат през август.

Поредното увеличение на доходите за работещите във фирмата е четвърто от началото на годината.