Музеят на розата в Казанлък посрещна първите си младоженци
Да се врекат във вярност и любов пред света и своите близки и приятели, избраха един от паметните за България дни- денят на Независимостта двама младежи от казанлъшкото село Шейново- 23 годишната Зерин Тоска и 26 годишният Алпер Юмер.

Най- новото семейство на Казанлък се роди в празничния 22-ри септември, в 11,30 часа в Музея на розата в Казанлък. Те са първите младоженци, които избират това емблематично място за Казанлък, за начало на своя общ житейски път.

За най- важен свидетел в брачния си прощъпулник младото семейство Юмерови избра кметът на Казанлък Галина Стоянова. Кумове и свидетели на брачната церемония станаха и Коста Заров и Светослава Стоянова.
Сред най- щастливите гости на церемонията бе бившата общинска съветничка Севин Юмерова, която от днес има в дома си прекрасна и умна снаха. Семействата на младоженците Тоска и Юмерови не скриха вълнението си от голямото щастие, споходило домовете им.

За сватбения си ден завършилата бизнес администрация в Торонто Зерин Тоска бе избрала стилна рокля с дълъг шлейф, дело на известен турски дизайнер. Младожецът, възпитаник на Факултета по химия в СУ „Свети Климент Охридски“ заложи на класическото черно. Кумовете заложиха на комбинация черно-синьо в своите тоалети.


Най- новото, 231 семейство на Казанлък все още не не решило къде ще продължи живота си: дали далеч от България, в Канада, където доскоро е живяла булката, или в България.
Категорични са, че засега остават в родното си село, където са споделяли детството си- Шейново и където са близките им и многобройните им приятели, уважили най- щастливия им ден.
Ръка за ръка да вървят в общия си път, да пазят доброто име на родителите си, които са ги отгледали и възпитали и да отгледат самите те добри деца, пожела на младоженците кметът на Казанлък Галина Стоянова.