Математичка е новата казанлъшка Царица Роза

Математичка е новата 51-ва Царица Роза на Казанлък.

Това е 19 годишната ученичка от Природо-математическата гимназия в града Вероника Красимирова Кънева.
Тя бе избрана от жури, съставено от членове на местния Ротари клуб, с председател Христомил Рахманлиев.
Вероника спечели короната на най- красивата девойка в Долината на розите в конкуренция с още 16 претендентки за нея.

Подгласнички на царицата станаха Християна Славова Митева, втора подгласничка. За първа подгласничка журито избра участничката с номер 13 в конкурса, Стела Любомирова Владева.
Новата казанлъшка царица завършва паралелка по математика и информатика и има желание да продъжи образованието си в тази посока.

Да сме повече хора, пожела Царица Роза 2019.

Две пътувания до Япония – до Фукяма и до Мунаката получи като награди новата казанлъшка царица от Японското посолство и от Асоциацията Казанлък-Япония.
Всички участнички в конкурса получиха много предметни награди, както и пътуване до европейската столица Брюксел, осигурено от двама кандидати за евродепутати.

Участничките в конкурса- спектакъл за Царица Роза дефилираха в красиви тоалети на фолклорна основа. В последния кръг от конкурса всяка една от тях представи Розовата долина и Казанлък чрез избран от нея откъс от литературно или публицистично произведение.

Стихотворение на своята майка, написано за Казанлък бе избора на избраната Царица Роза 2019.
Водещи на спектакъла бяха актьорът и певец Орлин Павлов и модната дизайнерка Елена Христова.
Основен акцент в тазгодишния 116 Празник на розата в Казанлък ще е организираната за първи път в Казанлък парфюмерийна борса. На нея ще бъдат представени българските фирми, произвеждащи продукти на основата на розовото масло, каза в приветствието си по време на спектакъла кметът на Казанлък Галина Стоянова.
Тя призова казанлъчани да посрещнат гостите на Празника на розата със същото очарование, както това са сторили кандидатките за короната на Царица Роза.

„Горда съм с вашия талант“, каза кметът на града на розите. Стоянова благодари на родителите на участничките в конкурса „за отгледаните достойни казанлъчанки и българки“.

На 31-ви май новата казанлъшка царица ще бъде официално ще получи короната си от досегашната й носителка- също математичка- Михаела Хаджиева, Царица Роза 2018 .
Новоизбраната царица на Казанлък ще води празничното шествие в Казанлък, посветено на розата, което ще е на 2-ри юни.