Още един възпитаник на Механотехникума в Казанлък спечели престижно място в националното състезание

Единственото момиче, участвало в националния кръг на състезанието „Най-добър млад заварчик“, е победител в заваряването с топим електроден тел в активен защитен газ. Катрин Евтимова е единадесетокласничка в ПГ „Иван Хаджиенов“ в Казанлък. Това съобщава днес Министерството на образованието и науката в рубриката "Добрата новина" на официалния си сайт. Катрин учи в паралелка "Мехатроника" на Механотехникума, а по системата на дуалното образование преминава практическо обучение в "Арсенал".

Елиаким Стефанов от ПГ „Ст. Караджа“ в град Елхово е на първо място по ръчно електродъгово заваряване.

Втори е Анатоли Иванов от ПГ „Иван Хаджиенов“ в Казанлък, а трети - Кристиян Николов от ПТГ „Васил Левски“ от Горна Оряховица.

Вторият етап от състезанието включваше представяне и защита на предварително изработена от състезателите арт инсталация на тема „Зелени технологии от бъдещето“. Първи е отборът на ПГМЕЕ в Бургас. Втори са възпитаниците на ПТГ „Н. Вапцаров“ във Враца, а трети – отборът на ПГ „Ст. Караджа“ в Елхово.

В състезанието, което МОН и представители на бизнеса организират за трети път, участваха 20 ученици от 10 професионални гимназии в страната. Националният кръг се проведе във фирма „НЕКСАС“ ЕООД в кв. „Челопечене“.

Източник: МОН