Големият  празник- на 4-ти октомври

На 4 октомври 2019 г., петък, на стадион „Арсенал“ ще е кулминацията на празничните фирмени инициативи в чест на 95-тата годишнина от установяването на „Арсенал“ на казанлъшка земя и 141 години от създаването му. По традиция датата е обявена за Ден на отворените врати.

Фирменият музей ще посрещне всички, които имат желание да се запознаят с историята на едно от най- старите предприятия у нас и първото във военната индустиря в следосвобожденска България.

В предиобедните часове ще бъдат проведени финалите на междузаводските спортни турнири, които ще приключат с награждаване на победителите. За доброто настроение и на състезателите, и на публиката, ще допринесат изпълненията на мажоретен състав.
Официалната част ще започне в 12 часа, като се очаква празника на "Арсенал" да уважат представители на различните видове власти у нас.

В празничния концерт, който ще продължи над 2 часа, ще се включат и гостуващи, и местни формации и изпълнители.
„Арсенал“ АД и Казанлък ще бъдат представени от: Фолклорните танцови формации „Арсенал“, Клуба за народни танци „Теменуга“, ДГ „Буратино“, Елена Николаева и Клуба за спортни танци „Киара Н“.
Гост-изпълнители ще са: група „Диана Експрес“ с ръководител Митко Щерев, шоуменът Краси Радков и попфолк дивата Алисия.
Празникът, по традиция, ще завърши с най-дългото арсеналско хоро.
За арсеналци и гостите ще бъде организирано търговско обслужване на доставни цени - скара, закуски и напитки.
В чест на празника за гостите и арсеналци са предвидени и още различни изненади, подаръци, както и ретроспективна изложба от постери.

За първи път "Арсенал" празнува денят на машиностроителя през 1965 година. Под различна форма този ден е отбелязван вече 54 години.
141 годишната история на "Арсенал", и 95-те казанлъшки негови години могат да бъдат проследени с най- интересното от тях в специалната рубрика на сайта zakazanlak.bg - 95 години "Арсенал" в Казанлък