Да не правим от инцидента политически дебат, призова Цветан Цветанов

Да бъдем премерени в изказванията си и да не превръщаме инцидента край Средец в политическо говорене, нито да се прави от това политически дебат.За това призова в Казанлък заместник-председателят на паритя ГЕРБ Цветан Цветанов, в коментар за инцидента от преди ден край град Средец, при който бе убит нелегален имигрант.
Цветанов заяви, че непремерените изказвания водят до демотивация и негативни настроения сред работещите полицаи на границата, които изпълняват своите служебни задължения при „много неблагоприятни и трудни условия“. „От това, което знам до момента, считам, че няма умисъл в действията на граничиня полицай, допълни бившият вътрешен министър, според който „всичко това се случва в системата на сигурността през последните две години“.

Цветан Цветанов призова политическите лидери в тази ситуация да са „родолюбиви, държавници и да защитят честта на всяка една професия“. По думите му, в момента страната ни не е сред страните с най- сериозни проблеми с бежанската вълна, като допълни, че Турция в момента е истински партньор на Европейския съюз. Решението на ЕС да се отпусне финансова помощ на Турция за справянето с бежанската вълна е ясен знак да се ограничи това, което се случва в Европа, допълни той.
Цветанов изрази надежда, че голяма част от сегашните бежанци ще се върнат по родните си места, след като конфликтът утихне.

Зам. председателят на ГЕРБ бе в Казанлък, като част от негова визита в област Стара Загора.