Честит празник, казанлъчани!
Камъкът си тежи на мястото, мъдро е рекъл народът ни.
И тази извечна мъдрост е дваж по-вярна, ако направим така, че казанлъчани да тежат все повече на мястото си.
А Розовата долина, щедро прегърнала символа на страната ни – розата, и Казанлък, като неин всепризнат дом, са едно красиво, омайно и уютно място, където всеотдайните, трудолюбивите, креативните и мъдрите могат да редят здрави зидове на Мястото си.
Като казанлъчанин съм изключително горд, че с всяка изминала година градът и районът стават все по-привлекателни, все по-добри и красиви места за живеене, за създаване на поколения и намиране на смисъл и нови хоризонти тук.

За поколения напред казанлъчани.

Които да редят с още по-голяма страст, любов и всеотдайност читави камъни в общия ни зид.
И като казанлъчанин, и като арсеналец, съм изключително щастлив, че и тази година съгражданите ни, ръководството на Общината и Общинският съвет оцениха по достойнство прекрасните хора, които е родила Долината на розите и които продължават да носят името на Казанлък с чест, всеотдайност и гордост.
Още по-щастлив съм и от факта, че арсеналец и член на групата „Експерти за Казанлък“, в лицето на ръководителя на ансамбъл „Арсенал“ Христо Стоянов, е един от двамата Почетни граждани тази година.
Поздравления за отличието и таланта на младия учен проф. Теньо Попминчев.
Като българин и като казанлъчанин, съм убеден, че бъдещето принадлежи на смелите и на тези, които имат памет и уважение към миналото, но и енергия, страст, всеотдайност да случват бъдещето си: с Труд, Почтеност, с очи за Доброто и Грижа за тези след тях.

Наш дълг е да съхраним уникалния силен дух и богатите традиции на нашето родно място, за да вървим напред и да сме достойни продължители на родовете си.

Нека в празничните дни да си подадем ръце, както сме заедно и в делника.
Нека продължим да работим сплотени, да споделяме трудностите и удовлетворението от успехите!
Да носим винаги в сърцата си Казанлък и Розовата долина!
Честит ни празник!
Николай Ибушев
Почетен гражданин на Казанлък
1 юни 2018 година