УВАЖАЕМИ СТУДЕНТИ ОТ „АРСЕНАЛ” АД,

Приветствам Ви с един от най-светлите и обичани български празници – 24 май, деня, в който празнуваме българската просвета и култура и славянската писменост. Преди 127 години Стоян Михайловски написва стиховете „Върви, народе възродени”, които се превръщат в химн на българското просвещение, изразяващ жаждата на българския народ за знания.

Убеден съм, че днес този стремеж към наука се изразява чрез всички вас, студентите на „Арсенал” АД, които вървите по широкия път на академичното образование. Студенти в Техническия колеж в Казанлък, студенти към Техническия университет – София, филиал Пловдив, задочници в различни висши учебни заведения, магистри, 24 май е вашият празник! Защото вие упорито следвате светлината на познанието. И ваше е бъдещето, което принадлежи на умните, знаещите и можещите.

„Арсенал” има нужда от висококвалифицирани технически кадри, инженери, конструктори, технолози, които, съхранявайки традициите на предприятието, да го развиват, съобразно съвременните изисквания, да въвеждат модерни и иновативни технологии, да надграждат постигнатото в 141-годишната история на завода.

Радвам се да споделя от мое име и от името на ръководството, че „Арсенал” АД даде възможност на всички вас да развиете своя потенциал, предлагайки ви възможност да учите и работите едновременно. Беше осигурена добра материална база както на територията на предприятието, така и в сградата на Техническия колеж. Имате нашата подкрепа и по специалната стипендиантска програма на дружеството. Условията за лекции и практически занятия са конкурентоспособни на тези във водещи висши учебни заведения в България.

Трябва да сте горди от този факт, защото можете да трупате знания и умения, отговарящи на високите стандарти на съвременната индустрия. Връзката между академичното образование и реалното производство е една от най-важните за създаване на добре подготвени кадри, на знаещи и можещи хора, на които принадлежи бъдещето. Успешното взаимодействие между „Арсенал” и висшите технически учебни заведения е гаранция за професионално образование на високо ниво, което създава отлични специалисти.

Пожелавам на всички здраве и високи цели, които да преследвате и постигате със самочувствието на арсеналци!


НИКОЛАЙ ИБУШЕВ
ИЗПЪЛНИТЕЛЕН ДИРЕКТОР
„АРСЕНАЛ” АД