Няколко спешни и незабавни мерки, свързани с временното укрепване и отстраняване на авариралата част от сградата на казанлъшката Природо-математическа гимназия „Никола Обрешков”, възложи за изпълнение Техническата експертна комисия, назначена със заповед 2/08.07.15 г. на Регионалната дирекция за национален строителен контрол – Стара Загора (РДНСК).
В тази връзка днес РО НСК – Стара Загора осигури временен достъп до строежа за изпълнението на неотложните мерки на определените от техническата експертна комисия лица. РО НСК възложи на Община Казанлък да информира съответните застрахователи на лицата, участници в строителството за взетите мерки. От своя страна Община Казанлък предприе всички необходими действия по изпълнение указанията на Регионалната дирекция.
Съгласно приетите решения на назначената техническа експертна комисия, предстои изготвянето на инженерно-геоложки доклад, конструктивно обследване на авариралата сграда на гимназията. Определените специалисти от ТЕК ще ръководят и консултират действията по укрепване и разчистване на авариралата част от сградата.
И днес продължават да са в сила мерките за безопасност, които Община Казанлък предприе веднага след случилото се на 22.06.2015 г. с рухване на част от сградата на ПМГ „Никола Обрешков”. Спряно е газоподаването, ел.захранването и водоснабдяването към сградата на училището.
Затворена за движение остава ул.”Орешака”. Осигурено е нощно осветление с прожектори. Обектът продължава да се охранява денонощно.


Съобщението е на Пресцентъра на Община Казанлък

бел. zakazanlak.bg


И днес спорадичните малки струвания от единия корпус на сградата на ПМГ продължават, видя репортер на zakazanlak.bg