"Арсенал“ откри свой офис в Стара Загора навръх деня на Свети Николай Чудотворец. Макар и да не е търсена нарочно датата 6 декември, символиката, която съдържа този почитан християнски празник, означава добро начало и успех на начинанието. Новият офис бе открит от г-н Христо Ибушев, изпълнителен директор на „Арсенал“ АД и на „Арсенал - 2000“ АД. В своето слово към присъстващите медии и граждани, той подчерта, че офисът се открива специално за улеснение и удобство на старозагорци, които имат желание да се присъединят към голямото семейство на „Арсенал“. В този офис всеки желаещ да кандидатства за работа в дружеството, ще намери пълна информация за всички свободни работни позиции. Тук се приемат и придвижват документите на кандидатстващите за избраното от тях от работно място. Специалисти на „Арсенал“ оказват пълно съдействие за започване на работа във фирмата на живеещите в Стара Загора и региона.

„Искаме да отговаряме на въпросите на нашите потенциални работници лично, а не по телефон или имейл“, коментира г-н Христо Ибушев и подчерта: „Най-важното е да се знае, че работните места в „Арсенал“ са изключително сигурни. Дружеството има сключени договори за следващите две години. „Арсенал“ е най-големият работодател в България в сектор „Машиностроене“ и повече от 10 години държи това първенство.“ В момента работещите тук са над 8000 души, като дружеството има възможност да назначи поне още 2000 души. Търсят се инженери, IT-специалисти, работници с изключително широк диапазон на професиите.

През 2023 година се навършват 145 години от създаването на „Арсенал“ АД и 99 години от установяването на предприятието в Казанлък. През последните няколко години направените инвестиции в дружеството надхвърлят 200 милиона лева. Паралелно с обновяването на производствените цехове и изграждането на нови съоръжения, с въвеждането на съвременно технологично оборудване, дружеството разширява социалната си програма, касаеща всеки един от работещите в многохилядния колектив на „Арсенал“ АД и „Арсенал – 2000“ АД. Фирмата предлага много добри условия за работа и осъществява широка социална политика. В рамките само на няколко месеца през 2022 г. работните заплати бяха увеличени пет пъти. Средната работна заплата в дружеството достигна 2000-2020 лева и надхвърля средната работна заплата в Старозагорска област. Само през тази година, с последното увеличение от м. ноември, средната работна заплата в „Арсенал“ нарасна с 63% спрямо тази през 2021 година – увеличение, каквото не е имало в дружеството през последните 30 години. Увеличението на трудовите възнаграждения става с темпове, които изпреварват в пъти официално обявената инфлация у нас. Въведен е допълнителен ежемесечен стимул от 250 лева за отдалеченост на новопостъпили работници и специалисти от общините Стара Загора и съседните общини. За пътуващите до завода в Казанлък и Мъглиж от Стара Загора е осигурен безплатен транспорт. Всеки новопостъпил работник и специалист, със средно или висше образование получава още един еднократен финансов бонус. Той е в размер на 2000 лева за ръководни кадри, 1500 лева за инженери, програмисти, настройчици на металорежещи машини с ЦПУ и 1200 лева за стругари, фрезисти, шлайфисти, ел. монтьори, оператори на металорежещи машини с ЦПУ. Месечните ваучери за храна, които се предоставят на всеки работещ в предприятието, са 200 лева, а за Великден, за Празника на „Арсенал“ и Коледа са в двоен размер или общо 3000 лева годишно и допълнителни стимули. Столовото хранене е с поевтиняване от 65%. Всяка година близо 2500 работници, специалисти и служители на дружеството почиват безплатно през лятото в хотелски комплекс „Арсенал“ в Несебър. За рождения си ден всеки арсеналец получава празнична торта.

Според г-н Пламен Стайков, ръководител-направление „Кадри“ в „Арсенал“ АД, в дружеството има близо 48 варианта на работно време – на смени, на 7-часов и на 8-часов работен ден. Дружеството предлага работа за специалисти и работници по почти 700 вида професии, което едва ли съществува в друго промишлено предприятие у нас. Той допълни, че „Арсенал“ е един от малкото останали работодатели в страната, които предлагат втора категория труд. „Това е доста атрактивно за много хора, защото предлага по-ранно пенсиониране“, поясни Стайков. За работещите в дружеството са осигурени редица социални придобивки, тук се развива активна спортна дейности, има културни събития, медицинско обслужване, детска градина – всичко това прави дружеството привлекателно място за трудова заетост.

Всички свободни позиции могат да се видят на фирмените сайтове:
www.arsenal2000.com, рубрика Jobs, и www.zakazanlak.bg, в. „Старозагорски новини“ и на място в офиса на дружеството в Стара Загора.

Офисът се намира в центъра на Стара Загора,
бул. „Цар Симеон Велики“ № 118;
Всеки работен ден от 9.00 до 19.00 часа,
в събота – от 10.00 до 14.00 часа.
Офисът ще работи и на 26, 27, 28, 29 и 30 декември 2022 г.
Тел.: 0882987754; 0882987799
Е-mail: kadri@arsenal-bg.com


Репортаж от откриването на офиса на "Арсенал" АД в Стара Загора и информация за дружеството можете да видите в публикуваното видео и в youtube на линка: https://www.youtube.com/watch?v=-3VvWmQqRCg