Жените в БСП  бранят паметника на Георги Димитров на язовир Копринка Подписка в защита на паметника на Георги Димитров край яз. Копринка започват от понеделник- 7 март жените- социалистки в БСП към местната организация в Казанлък. Тя е в отговор на безпрецедентното искане на Съюза на репресираните от комунизма в Казанлък и тяхното настояване за демонтиране паметника на Георги Димитров край яз. „Копринка“. Това се казва в специално изявление, разпространено от Пресофиса на БСП в Казанлък.
Според Стела Кехайова, председателка на Клуба на жените- социалистки, „върховете в живота и дейността на Георги Димитров са достатъчно високи, за да остане в историята и да получи европейска и световна известност“.
От Клуба на жените –социалистки заявяват, че демонтирането на паметника „би било вандализъм, не само защото е част от нашата история, но и защото български творци са вложили труда, енергията и ентусиазма си да съхранят народната памет.“
Желаещите да подкрепят апела могат да се включат в подписката. Тя ще се събира в местния офис на партията в Казанлък.
В началото на седмица от местната структура на Съюза на репресираните поискаха да се демонтира паметникът на героя от Лайпциг и той да бъде преместен "там, където му е мястото", в Музея на социалистическото изкуство. Мотивът за това искане бе, че Георги Димитров има отношение към смъртните присъди, издадени по време на Народния съд в България.