Новият областен управител Ива Радева прие на 4 август 2023 година печата на областния управител от предшественика си Иван Чолаков. Церемонията се състоя в заседателната зала на Областна администрация. На нея присъстваха също новият зам. областен управител Теодора Нончева, досегашният заместник областен управител Стоян Стоянов, журналисти, съобщава пресцентърът на Областна администрация.

„В продължение на една година бях областен управител и се чувствам удовлетворен от постигнатото от мен и от екипа на администрацията. Смятам, че работихме усилено, свършихме много неща. Имахме и трудни, и напрегнати моменти, извънредни ситуации и кризи, но заедно се справихме с предизвикателствата. Благодаря на колегите за отговорното им отношение към всяка поставена задача, за професионализма и за добрата атмосфера, която е създадена в администрацията. Колективът е мотивиран и отлично сработен. Вярвам, че и занапред екипът на Областна администрация начело с г-жа Радева ще продължи да работи в името на обществения интерес и доброто на Старозагорска област. Пожелавам Ви здраве и да постигате целите, които си поставяте“, каза досегашният областен управител Иван Чолаков.

„Благодаря за топлото посрещане. Развълнувана съм. Когато излезе решението за моето назначаване, срещнах подкрепа от много наши съмишленици и това ме мотивира да работя. Запозната съм с проблемите на Старозагорска област. Няма да създавам очакване, че всички те могат да се решат незабавно, но смятам, че областта има огромен потенциал. Имаме амбицията да го развием. Основните ми приоритети ще бъдат свързани с енергетиката, инфраструктурата, туризма, културата. Ще се срещна в най-близко време с кметовете на общините, с ръководителите на институциите на местно ниво. Мога да гарантирам, че ще съдействаме на местните власти за реализирането на всички техни добри инициативи и проекти. Не очаквам да бъде лесно, но се надявам да имаме достатъчно време да реализираме поставените цели. Ще разчитам на професионализма на екипа на Областна администрация“, каза новият областен управител Ива Радева.

Теодора Нончева също сподели, че се чувства развълнувана в първия ден на новия си пост. „Благодарна съм за гласуваното ми доверие да заема поста на зам. областен управител. Ще работя за развитието на Старозагорска област. Ще бъдем отворени за предложения и идеи“, каза г-жа Нончева.

Ива Радева е родена на 19 май 1975 г. Завършила е ГПЧЕ „Ромен Ролан“. Магистър по икономика е от Икономически университет, Варна. Работила е в банковия и застрахователния сектор. Омъжена, с едно дете на 11 години.

Теодора Нончева е родена на 29 януари 1991 г. в Стара Загора. Завършила е бизнес информатика с английски в ПУ „Паисий Хилендарски“. Работила е като преподавател в ПГКНМА „Проф. Минко Балкански“, Стара Загора. Омъжена е, има едно дете на 9 години.
.