Общо 7 представители ще има организацията на ГЕРБ Казанлък на Конгреса си в края на този месец. На редовно събрание бяха избрани четирима делегати за участие в Националното отчетно-изборно събрание на партията, което ще се проведе на 26 ноември в София.
Това са Нено Влайков, Виктория Войводова, Мария Цонева и Валентин Кралев, съобщават от Пресцентъра на партия ГЕРБ Казанлък.
На Когреса по право участват като делегати и народния представител в 44-то Народно събрание Борис Кърчев, Общинският координатор на ПП ГЕРБ – Казанлък и кмет на Община Казанлък Галина Стоянова и Председателят на Общински съвет – Казанлък и член на ръководството на общинската структура Николай Златанов.

На форума, състоял се в Камерна зала на ДК "Арсенал" присъства кметът и общински ръководител на ПП ГЕРБ Казанлък Галина Стоянова, старозагорският ръководител и народен представител Емил Христов, колегата му от 44-то НС Борис Кърчев, както и депутатите в 43-то НС – Нено Влайков и 42-то НС Аксения Тилева, общински съветници, кметове на населени места, редовни членове на местната структура.


По време на срещата с казанлъшкия актив на партията, народният представител Борис Кърчев говори за „езика на омразата“, който напоследък изостри дебатите в Народното събрание. Според него, трябва да се създаде единен етичен кодекс, който да бъде спазван от всички партийни представители. „Такъв етичен кодекс има в 44-то Народно събрание, но в него по никакъв начин не е засегнато това злонамерено говорене. Този език на омразата, който съществува от трибуната на парламента, се предава от журналистите и медиите към обществото. Затова е изключително важно какъв пример дават политиците. Те трябва да сдържат своите страсти, да се изразяват аргументирано и с факти спрямо опонентите си. Моята идея е да бъде повдигната обществена дискусия и с моите колеги народни представители евентуално да предложим единен етичен кодекс". За Кърчев в момента БСП няма друг силен ход, затова разчитат на фалшивите новини и езика на омразата.

Пред членовете на ГЕРБ народният представител Емил Христов определи гласувания в НС Бюджет 2018 като изключително силен. „Горанов го определя като социален. Затова са затруднени колегите от БСП и ДПС да го критикуват“, посочи той. „Приходната част е нормална и брутният вътрешен продукт на държавата расте. „Ако преди 10 години ние сме имали значително по-нисък БВП от Хърватска, то сега ги изпреварваме, като допълни, че правителството на ГЕРБ „успява да води правилната политика за повишаване доходите на хората“.
В края на срещата кметът на Казанлък и общински ръководител на ГЕРБ Галина Стоянова покани гражданите да присъстват на годишния отчет на Общината, който ще се проведе в Деня на Християнското семейство, 21 ноември, от 18:00 часа в Културно-информационен център на ул. „Искра 4“.